Make your own free website on Tripod.com

WindsurfBarceloneta.com entrevista a:

 

Aleix Sanllehy CAT-555

 

"El windsurf és una gran forma de diversió i un enorme plaer que m'omple molt, i també una manera de fer esport, entrenar i assolir bons llocs a la competició. És amb el que més disfruto,  és un Món únic, un repte esportiu per arribar alt i una manera sana d'entendre la vida."   A.S. CAT-555

 

Lloc de Naixement: Barcelona
Data de naixement: 22 maig de 1989
Lloc habitual de residència Barcelona
Alçada i pes: 1.82m, 77kg
Spot habitual: Pals i Pozo

>>GALERIA DE FOTOS DEL SANLLEHY TEAM

Aleix posant al costat de la vela del seu germà, Eric.

 

A la Surf Alegre '05, a l'estand del seu patrocinador F2 (Contorn, Joan Torrelles).

Aleix Sanllehy, juntament amb el seu germà Eric, formen l'equip més potent i prometedor del panorama fun peninsular.

Compaginar estudis (aviat acabarà l'últim curs de l'ESO) i entrenament no és fàcil, però no hi ha obstacle que s'interposi a la il·lusió que l'Aleix sent pel windsurf.

Tot i la seva joventut, l'Aleix és un navegant complet i versàtil. A l'aigua té l'agilitat i la determinació d'un tauró i encara les onades i la tramuntana com un joc. A terra, un noi calmat, afable i senzill.

 

Entre els seus èxits en el món de la competició destaca el 2n lloc a la primera prova del CCF (Circuit Català de Fun, windsurfcat.com) celebrada a Pals amb el patrocini de Capgirell. És només el començament.

 

"Altres resultats m'han animat a seguir millorant cada dia. Participar en proves de la PWA i EFPT m'estimula a  entrenar fort per assolir un alt nivell."  

 

 

 

"Tenim tot el suport dels pares, sense ells no estaríem aquí. La que sigui la meva nòvia que es prepari. Ho ha de tenir claríssim, si no... VENT!!!!"

 

Navegació

Segueixes alguna rutina d'entrenament?

Normalment començo entrenant una maniobra fins que surt, però entre mig vario i provo altres figures.

Quines condicions meteorològiques t'afavoreixen més?

Freestyle: F 5 amb mar pla. Onades: F 6-7 i onades 2-3 m.

Tres raons per les quals navegues?

M'agrada, m'excita, em motiva d'allò més i fa que em trobi físicament en plena forma.

Tres consells per a aquells que comencen?

Ànim. Motivació i aguantar costi el que costi i no desanimar-se.


Tècnica

Quines habilitats destacaries de tu mateix com a windsurfista?

Constància i equilibri.


Maniobres preferides?

Grubby, Flaka, Shaka, Goyiter, High Forward i una que faig que encara li he de posar nom.


Competició

 Quins són els teus rivals?

Els top 21

>>GALERIA DE FOTOS DEL SANLLEHY TEAM

 

Foto: Ja se'l veia venir! Lluís M. Sanllehy, el pare, apassionat windsurfista ha anat preparant el terreny i donant tot el suport als seus fills.

 

Com vas entrar a la competició?

El 2003 teníem una invitació per participar al Leucate Freestyle. Allà va ser el primer contacte amb l'alta competició. Estava molt nerviós i acollonit però els altres corredors, Campello, Cheo, Zabala, Tonki, Tati i Tine Slabe (alies Bacardi)  al veure que era el més petit de tots els que participàvem, 13 anys, em van animar i així vaig agafar una mica de seguretat i en l'expression session vaig fer-ho força bé.

 

 

 

"Un dels temes que més m'apassiona és veure món. Des dels 6 anys he viatjat amb l'Eric i els pares quasi cada estiu durant un mes i mig o dos per diversos indrets del planeta. Si mireu la pagina web [Nota de l'Admin.: ben aviat estarà operativa] trobareu un mapa mundi on tenim grafiats els viatges que hem fet durant aquests anys. Crec que som uns afortunats a la nostra edat per poder conèixer aquests llocs mítics i fascinats del planeta: l'oceà pacífic.  

Hem realitzat diversos viatges per aquells mars saltant d'illa a illa. Polinèsia Francesa Tahiti, Moorea, BoraBora... fins a 11 illetes. Illes Hawaii tres cops amb Maui, Kaui i Ohau. Illes Tonga, Western Samoa i American Samoa, New Zealand nord i sud dues vegades.  Austràlia centre i costa Sud Est i Nord. Cook islands. Illes Fiji amb l'illa Taveuni que es per on passa el meridià 180º que divideix el Mon entre un dia i l'altre. És realment divertit tenir els peus en un lloc on és dilluns i l'atre on és dimarts.

Ara bé, un dels viatges més espectaculars va ser el de la Micronèsia recorrent d'illa a illa gran part de la II Guerra Mundial del Pacífic entre Japos i Yanquis. Vàrem veure aquelles grans platges on va morir tanta joventut per culpa de polítics, miserables, per interessos econòmics.

Això ens va fer reflexionar molt sobre la misèria de la guerra, que només interessa als poderosos i  que els de bona fe sempre callem.

Hem visitat les illes Marshall, els Estats Federats de la Micronèsia (Kosrae, Ponape, Truk, Yap). Illes Palau, Illes Marianes i Guam. Per acabar també coneixem una mica del Carib: Barbados, Santa Lucía i les Illes Granadines. A més hem visitat Malaysia, Bali, Lombok, Singapore,Chile i Illa de Pasqua, encara que només a l'aeroport, ja que no ens van deixar sortir a fer un vol per l'illa, i algun altre país d'Europa." 

PD Sempre que hem trobat una planxa per aquest indrets hem fet la nostra navegada.

 

Amb quin material navegues?

Aquí coincidim plenament l'Eric i jo. F2  de sèrie que funcionen fantàsticament i resultat excel·lent.

Els models: 

Per onades i vent molt fort, Wave Guerrilla 2.40 i 68 l.   

Onades i freestyle amb condicions dures, la Style Guerrilla 2.40 i 84 l.        

Per a freestyle, la Chilly de 2.38 i 109 l. És una meravella per lliscar i fer les  maniobres amb èxit.

El material és molt bo i la fàbrica sempre respon, si trenques el material, amb garantia.

Les veles Arrows del 2005 son collonudes, van molt i molt bé, súper lleugeres, maniobrables i resistents amb els millors materials (fabricades a la casa North) i els seus acabats són de categoria. Aguanten Pozo sense problemes.

http://www.arrows-sails.com/

 Com veus el windsurf en l'aspecte comercial avui dia?

En comparació amb altres anys es veu que cada dia hi ha més gent. Crec que està millor del que ens diuen. És veritat que hi ha molta competència, però això és bo perquè en el mercat trobes moltes marques, i això vol dir que tan malament no els va.

 

 

Sponsors

De moment la família encara és el principal sponsor. L'importador d'F2 i Arrows ens sponsoritza com els únics corredors oficials a Catalunya i Espanya de Freestyle i Wave. Amb la Surfera Gironina, club amb el qual ens sentim plenament identificats i recolzats, també contribueix a la nostra sponsoritzacio. Ara bé, és de justícia agrair al Joan Torrelles i Ventsurf  tot el que ha fet i fa per nosaltres i al bo del Juan Enrique Ureña i tota la tropa de Cutre (Jonás, Víctor, Xavi) per facilitar-nos el camí cap al windsuf d'alt nivell, als amics de Contorn  que sense el seu suport no estaríem aquí, així com el company Josep Parals que sempre ens han animat en el nostre camí, i sobretot al Gollito i Cheo per la seva paciència... i a tots els companys i companyes del món del Windsurf que d'una manera o altra ens han encoratjat.     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.f2.com/

 

Spots

A Pals, Pozo i Barbados s'aprèn molt. Tens vent quasi sempre i la gent és molt divertida.

 

Projectes

Estudiar i aprendre a navegar fins arribar ben enlaire.

Anècdotes

A Pozo vaig anar a parar al Bunker i em vaig clavar un eriçó de mar al peu. A la prova de Hallowind, EFPT, de Croàcia en plena màniga vaig caure i em vaig clavar també tot un eriçó sencer al taló. El dolor era increïble i els jutges van veure, al posar la cama sobre la planxa per intentar el waterstart, aquell animal clavat al peu. Vaig estar més d'un mes i mig fins que van marxar totes les punxes. Ah!, per cert, vaig passar la ronda, donat que les primeres maniobres les  havia quadrat perfectament.

 

"Dono gràcies a Déu i als meus pares per ser una persona tan afortunada de gaudir de les meravelles del Món i d'aquest esport tan emocionant, i al meu germà per navegar i ensenyar-me tantes maniobres plegats disfrutant com ximples." Aleix

 

 

A la foto, Eric a Illa Margarita.

 

www.WindsurfBarceloneta.com Juny 2005

Fòrum i Revista electrònica